Om  
Jesper Hammer
Martin Henriksen

Tidligere formand og organisatorisk næstformand forlader Nye Borgerlige

Frederik Meyer Johannesen og Jesper Hammer forlader Nye Borgerlige, efter hovedbestyrelsen har indgivet en politianmeldelse af den tidligere ledelse. De er er forhenværende formand og næstformand i partiet.

Efter tidligere at have været hovedbestyrelsesmedlem, organisatorisk formand og fungerende partiformand er Frederik Meyer
Johannesen nu færdig i Nye Borgerlige.
Efter tidligere at have været hovedbestyrelsesmedlem, organisatorisk formand og fungerende partiformand er Frederik Meyer Johannesen nu færdig i Nye Borgerlige.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Tirsdag 14. maj valgte Nye Borgerliges hovedbestyrelsen at politianmelde den tidligere ledelse. Det skulle vise sig også at have betydning for veteranerne i partiet.

Efter otte år hos Nye Borgerlige har Frederik Meyer Johannesen nemlig kastet håndklædet i ringen. Det oplyser han på Facebook.

"Partiets formandskab har dags dato bekendtgjort deres beslutning om at politianmelde partiets tidligere folketingspolitikere," skriver Meyer Johannesen og fortsætter:

Læs også

"Hvad de reelt mener er begået af strafferetlige ulovligheder, kan medlemskredsen ikke rigtig få lov til at blive klogere på, men vi må da håbe, at de ikke alene spilder politiets ressourcer med mavesure ukonkretheder og obskure påstande af privatretlige karakter, for at få nogle overskrifter i et mediestunt. Sammenholdt med andet gøgl og gakkerier den seneste måned, er det ærligt talt for pinligt at have bare et sentimentalt og passivt medlemskab af."

Frederik Meyer Johannesen er tidligere organisatoriske formand i Nye Borgerlige og har også i en periode fungeret som formand for partiet, efter Pernille Vermund (LA) nedlagde folketingsgruppen.

Samtidig mister Nye Borgerlige sit eneste regionrådsmedlem i Region Hovedstaden, Jesper Hammer, som er tidligere næstformand i partiet. Han bekræfter sin afgang overfor TV 2.

"At repræsentanter fra den tidligere topledelse vælger at melde sig ud, er ærgerligt. Det kommer dog ikke som den store overraskelse, da jeg kan forstå, at pilen gennem et stykke tid har peget i den retning," siger partiformand Martin Henriksen i et skriftligt svar til TV 2.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Hammer

Regionsrådsmedlem (løsgænger), Region Hovedstaden

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024