Trine Pertou Mach
svarer
Troels Lund Poulsen

Kan ministeren bekræfte at aftalen om forsvarssamarbejde mellem Dan­mark og USA ikke rummer nogen forpligtelse for USA til at stationere personel eller opbevare udstyr i Danmark?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Forsvarsudvalget, Spørgsmål 69

Kan ministeren bekræfte, at den Aftale om forsvarssamarbejde mellem regeringen i Dan­mark og regeringen i Amerikas Forenede Stater, der blev underskrevet i Washington 21. december 2023, er en aftale, der giver USA visse rettigheder på dansk territorium, men ikke rummer nogen forpligtelse for USA til at stationere personel eller opbevare udstyr i Danmark, og at USA i fuld overensstemmelse med aftalen kan vælge ikke at udstationere personel eller lagre udstyr i Danmark?

Svar fra tirsdag den 30. januar 2024

Kan ministeren bekræfte, at den Aftale om forsvarssamarbejde mellem regeringen i Danmark og regeringen i Amerikas Forenede Stater, der blev underskrevet i Washington 21. december 2023, er en aftale, der giver USA visse rettigheder på dansk territorium, men ikke rummer nogen forpligtelse for USA til at stationere personel eller opbevare udstyr i Danmark, og at USA i fuld overensstemmelse med aftalen kan vælge ikke at udstationere personel eller lagre udstyr i Danmark?

Svar:

Forsvarssamarbejdsaftalen indeholder ikke en juridisk forpligtelse for USA til at stationere personel eller opbevare udstyr i Danmark.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024