Søren Bo Søndergaard
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Hvilke overvejelser ligger bag den genoptagne ammunitionsproduktion i Elling i Nordjylland?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Forsvarsudvalget, Spørgsmål 125

Hvilke overvejelser mht. pris, produktkvalitet og forsyningssikkerhed ligger bag, at den genoptagne ammunitionsproduktion i Elling i Nordjylland efter det oplyste skal være på private hænder og ikke som tidligere formodet skal foregå i statslig regi?

Svar fra fredag den 3. maj 2024

Det har fra start været hensigten, at faciliteterne i Elling istandsættes og udlejes eller stilles til rådighed for en eller flere private ammunitionsleverandører, der kan medvirke til at understøtte Danmarks behov for forskellige typer af ammunition samt muliggøre fortsat støtte til Ukraine på ammunitionsområdet. Tilgangen er bl.a. valgt, da det vurderes at være den hurtigste måde, hvorpå en ammunitionsproduktion i Elling kan etableres samtidig med, at den ønskede forsyningssikkerhed kan skabes.

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har på den baggrund iværksat en markedsundersøgelse med henblik på at identificere leverandører, der bedst kan imødekomme Danmarks samlede behov for ammunition – herunder på parametre som pris, produktkvalitet og strategisk forsyningssikkerhed – og hvor der samtidig tages højde for den fortsatte støtte til Ukraine.

Den endelige model for ammunitionsproduktion på faciliteterne vil blandt andet afhænge af markedsundersøgelsen, som blev afsluttet ultimo april 2024. Herefter udarbejder Forsvarskommandoen i samarbejde med Hjemmeværnskommandoen, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse samt Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse en indstilling med henblik på politisk godkendelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024