EL: Hvad hvis de ikke vil bruge pengene?

TAKSTFINANSIERING: Fordelingsnøglen, der tillader forsyningsselskaber at bruge takstpenge på grønne løsninger, er netop sendt i høring. Men hvordan kan vi sikre os, at kommunerne overhovedet bruger de 2,5 milliarder? Og hvordan løser vi de problemer, som uvægerligt vil dukke op?
Per Clausen mener, at det er nødvendigt at holde kommunerne fast på, at de 2,5 milliarder takstkroner skal omsættes til investeringer i klimatilpasningsløsninger.
Per Clausen mener, at det er nødvendigt at holde kommunerne fast på, at de 2,5 milliarder takstkroner skal omsættes til investeringer i klimatilpasningsløsninger.Foto: Mads Nissen
Klaus Ulrik Mortensen

Man kan slet ikke udelukke, at få store virksomheder vil forsøge at presse vandselskaberne til ikke at foretage investeringerne. Derfor er det vigtigt at holde snor i, hvad der sker med takstmilliarderne, så det ikke bare ender som en flot hensigtserklæring.

Per Clausen
Gruppeformand, Enhedslisten
Dokumentation
Risikobaseret design:

Forskerne fra DTU Miljø har udviklet et beregningsværktøj, som kan bruges til at dimensionere og analysere al afstrømning fra byer baseret på oversvømmelseskort og værdisætning af byens elementer.
 
Den nye praksisanvendes til at identificere, hvilke typer af klimatilpasningstiltag der ud fra et samfundsøkonomisk perspektiv er bedst. Gennem sammenligninger af tiltag bliver det muligt at opnå en dybere indsigt i fordele og ulemper ved forskellige tilpasningsscenarier og dermed optimere den samlede håndtering af afvanding af byer. Metoden er testet på to byområder: Skibhuskvarteret i Odense og Risskov-kvarteret i Aarhus.
 
Udover de direkte investeringer i klimatilpasning og sparede udgifter til oprydning indeholder beregningerne den øgede værdi af ejendommene i kvarterer, hvor man med søer, åbne vandløb etc. har etableret nye byrum til at forsinke, nedsive eller transportere regnmængderne.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024