Energiteknologisk topmøde i våbenhvilens tegn

VAND: Aktører fra alle hjørner af vandbranchen var onsdag samlet for at kickstarte et stagnerende eksportmarked. Man valgte i dagens anledning at overse den største udfordring: At de strandede vandsektorforhandlinger skaber en branche lammet af usikkerhed.

Miljøminister Kirsten Brosbøl fotograferet under vandtopmødet i Industriens Hus. Hun har ikke noget bud på, hvornår der kommer skred i vandsektorforhandlingerne, men understreger, at hendes dør altid står åben.
Miljøminister Kirsten Brosbøl fotograferet under vandtopmødet i Industriens Hus. Hun har ikke noget bud på, hvornår der kommer skred i vandsektorforhandlingerne, men understreger, at hendes dør altid står åben.Foto: Claus Bjørn Larsen
Klaus Ulrik Mortensen

Hvis ikke vandsektorloven kommer på plads, kan man godt glemme alt om at gøre vand til det nye vind. Når ikke vi kender de fremadrettede politiske rammer, er der ingen, der laver store nye investeringer.

Jørn Jespersen
Direktør, Dansk Miljøteknologi

Gæsterne fra virksomheder, organisationer og forsyningssektoren huskede alle at aflevere deres våben ved skranken, da de onsdag mødtes til topmøde i Industriens Hus i København.

Årsagen til behovet for våbenhvile var ikke interne uenigheder, men derimod fælles kritik af miljøminister Kirsten Brosbøl (S), som sad for bordenden under mødet.

I sidste uge var direktør i Dansk Miljøteknologi Jørn Jespersen hovedafsender på et brev, som på vegne af en række fremtrædende direktører i branchen krævede, at ministeren blæste liv i forhandlingerne om en ny vandsektorlov, der siden jul har ligget død.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024