Nyhedsoverblik: Nyt lovforslag tilbyder klimainvesteringer

OVERBLIK: Nyt lovforslag tilbyder klimainvesteringer / Grøn varme fra biomasse i Kalundborg / Kommunale energirenoveringer giver penge i kommunekassen.

Nyt lovforslag tilbyder klimainvesteringer i form af 2,5 milliarder kroner. Det er budskabet i et lovforslag fra miljøminister Ida Auken (SF), der skal gøre det nemmere for kommuner at lave investeringer på klimatilpasningsområdet.

Når vandet flyder over i kloakkerne, må det ikke overraske kommunerne, hvor det sker. For oversvømmelser med kloakvand kan undgås, hvis kommunerne allerede nu tager højde for spildevand i de klimatilpasningsstrategier, der skal være færdige inden udgangen af 2013, forklarer Ida Auken i en pressemeddelelse.

“De 2,5 milliarder kroner skal hurtigst muligt ud at arbejde hos landets kloakmestre, anlægsgartnere og pumpeproducenter. For at det kan lykkes, skal lovgivningen nu tilpasses, så kommunerne får den nødvendige hjælp til at få overblik over risikoen for oversvømmelse,” siger Ida Auken.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024