Mette Thiesen
svarer
Pernille Rosenkrantz-Theil

Mette Thiesen (DF) spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om ministeren vil fremsætte ændringsforslag om, at der i L 64 indføres, at ledige boliger fortrinsvis skal tildeles danske statsborgere eller i benægtende fald yde teknisk bistand til et sådant ændringsforslag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 64, Spørgsmål 29
Vil ministeren fremsætte ændringsforslag om, at der i L 64 indføres, at ledige boliger fortrinsvis skal tildeles danske statsborgere eller i benægtende fald yde teknisk bistand til et sådant ændringsforslag? Der henvises til BOU, spm. 40, folketingsåret 2022-2023, hvori det fremgår, at 22 pct. af dem som fik tildelt en bolig, ikke havde dansk statsborgerskab.

Svar fra onsdag den 26. april 2023
”Vil ministeren fremsætte ændringsforslag om, at der i L 64 indføres, at ledige boliger fortrinsvis skal tildeles danske statsborgere eller i benægtende fald yde teknisk bistand til et sådant ændringsforslag? Der henvises til BOU, spm. 40, folketingsåret 2022-2023, hvori det fremgår, at 22 pct. af dem som fik tildelt en bolig, ikke havde dansk statsborgerskab.” Svar:

Spørgsmålet forstås således, at spørger ønsker et ændringsforslag som skal sikre, at ledige boliger skal tildeles på baggrund af herkomst.

Det vurderes umiddelbart, at det næppe vil være foreneligt med Danmarks internationale forpligtelser. På den baggrund udarbejdes der ikke ændringsforslag til loven.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024