EU intensiverer kampen for den europæiske sportsmodel

Den nye kommissær for sport skal udarbejde en strategi, der styrker den europæiske sportsmodel. Sådan lyder én af opgavebeskrivelserne fra formand for EU-kommissionen, Ursula von der Leyen. Dermed intensiverer EU sit fokus på forsvaret af modellen.

Den nye kommissær med ansvar for sport, Glenn Micallef. 
Den nye kommissær med ansvar for sport, Glenn Micallef. Foto: John Thys/AP/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

Tirsdag 17. september løftede EU-kommissionens formand Ursula von der Leyen sløret for sit nye hold af kommissærer. Med udnævnelsen følger de såkaldte mission letters, der sætter rammerne for, hvad der bliver de nye kommissærers hovedopgaver.

Kommissærposten for kultur og sport er historisk ikke en af tungere poster, men i den kommende periode frem til 2029 venter en opgave på område, der har tiltrukket stor politisk opmærksomhed gennem de senere år.

Glenn Micallef fra Malta, den nye kommissær for intergenerationel fairness, ungdom, kultur og sport, som det retteligt hedder, skal nemlig udarbejde ”en ny strategi for at styrke den europæiske sportsmodel, baseret på solidaritet, værdier og konkurrence.”

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024