Vindmølleindustrien vil forbyde oliefyr

FORBUD: Vindmølleindustrien opfordrer politikerne til at forbyde nyetablering af olie- og gasfyr. Ifølge Dansk Energi er tvang dog ikke den bedste vej at gå.
Pisk eller gulerod? Vindmølleindustrien vil forbyde olie- og gasfyr, mens Dansk Energi hellere vil give tilskud til varmepumper.
Pisk eller gulerod? Vindmølleindustrien vil forbyde olie- og gasfyr, mens Dansk Energi hellere vil give tilskud til varmepumper.
Ida Skytte
Fakta

Vindmølleindustriens fem forslag til politikerne:

- Indføre forbud mod nyetablering af olie- og gasfyr.

- Indføre investeringstilskud til individuelle energieffektive varmepumper uden for fjernvarmeområderne med krav om akkumuleringstank og styringsteknologi.

- Fjernelse af tilskud til vindkraftproduceret el ved negativ elpris for landmøller.

- Redegørelse om introduktionen af negative priser medfører et tilstrækkeligt incitament for tilpasning af elproduktionen på de centrale og decentrale værker, eller om der er behov for en brændselsafgift ved elproduktion på centrale og decentrale værker ved meget lave og negative elpriser.

- Beslutte de nødvendige forstærkninger og udvidelser af elnettet i forhold til at kunne håndtere øget elforbrug og -produktion, herunder udlandsforbindelser.


Kilde: Vindmølleindustrien

Fra sommer skal det være forbudt at etablere nye olie- og gasfyr. Det mener Vindmølleindustrien, som i alt har sendt fem konkrete forslag til Folketingets Energipolitiske Udvalg omkring omlægning af forbruget.

Dermed går brancheforeningen skridtet videre i forhold til de forslag, som Dansk Energi kom med i et debatindlæg her på Altinget | Energi & Klima tidligere på ugen.

Direktør i Vindmølleindustrien Jan Hylleberg støtter overordnet forslagene fra Dansk Energi, men vil ikke kun bruge en økonomisk gulerod til at få skiftet til varmepumper.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024