Hedegaard: Svær og alvorlig situation

TOPMØDE: Connie Hedegaards kalender for september er pakket med vigtige klimamøder, som peger frem mod topmødet. Ministeren håber på tilkendegivelser fra de centrale lande.
Ida Skytte

Mit hovedbudskab er, at det kan lade sig gøre. Men det kræver, at stats- og regeringscheferne engagerer sig. De formelle forhandlinger går alt for langsomt.

Connie Hedegaard
Klima- og energiminister (K)
Fakta

Oversigt over væsentligste begivenheder i USA:

Torsdag 17. og fredag 18. september i Washington D.C.
Møde i Major Economies Forum (MEF), det USA-ledede klimainitiativ. Connie Hedegaard repræsenterer Danmark som vært for COP15.

Lørdag 19. og søndag 20. september i Hudson Valley, New York
Connie Hedegaard er vært ved et ministermøde, der skal levere indspil til forhandlingerne om en global aftale i København. Det sker efter aftale med de ministre, der deltog ved det såkaldte Grønlandsdialogmøde i sommer.

Mandag 21. september, New York
Åbningen af FN's Climate Week. Connie Hedegaard deltager i den officielle åbning sammen med bl.a. Ban Ki-moon, Californiens guvernør Arnold Schwarznegger, New York Citys borgmester Michael Bloomberg og Tony Blair, tidligere premierminister i Storbritannien.

Tirsdag 22. september, New York:
FN's generalsekretær Ban Ki-moon har inviteret stats- og regeringschefer til et højniveaumøde om klima forud for åbningen af FN's generalforsamling.

Torsdag 24. og fredag 25. september, Pittsburgh
G20-landene mødes.


Kilde: Klima- og Energiministeriet

Slutspillet om klimaets fremtid er for alvor i gang.

Med under tre måneder til FN's klimatopmøde i København kommer klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) med en klar udmelding: Nu skal verdens ledere for alvor sætte foden på speederen.

"Det er en svær situation og en alvorlig situation," lyder det fra ministeren forud for en række afgørende internationale møder i denne måned.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024