Fjernvarme i førertrøjen på pris og miljø

FJERNVARME: Den mest udbredte opvarmningsform i Danmark, fjernvarmen, er ifølge tal fra Dansk Fjernvarme selv både den billigste og mest klimavenlige løsning for både forbrugere og samfundet. En selvfølgelighed, mener Dansk Energi, der kritiserer undersøgelsens sammenligningsgrundlag.
Anne Burlund

Fjernvarme skal være billigst i de større byer. Det er en forudsætning for oprettelsen af det kollektive system, så det ville da være en katastrofe, hvis fjernvarmen ikke kunne konkurrere i de tætbebyggede områder.

Lars Aagaard
Adm. direktør i Dansk Energi
Fjernvarmen ligger i det grønne førerfelt, når det gælder både klimahensyn og pris. Det viser i hvert fald Dansk Fjernvarmes prisstatistik 2010. Trods en prisstigning på 700 kroner, der betyder, at et gennemsnitligt hus årligt koster 12.805 kroner at varme op med fjernvarme, er det stadig langt billigere end opvarmning med olie og naturgas, der koster henholdsvis 25.269 og 20.171 kroner om året.

Ifølge John Tang, der er teknisk konsulent i Dansk Fjernvarme, er fjernvarmen både klimamæssigt og prismæssigt derfor et meget konkurrencedygtigt valg for såvel forbrugerne som for samfundet.

DE: En selvfølgelighed
I Dansk Energi er man ikke overrasket over resultatet af den netop offentliggjorte prisstatistik. Ifølge Lars Aagaard, der er administrerende direktør, er det en forudsætning for fjernvarmens eksistens, at den er konkurrencedygtig:

"Fjernvarme skal være billigst i de større byer. Det er en forudsætning for oprettelsen af det kollektive system, så det ville da være en katastrofe, hvis fjernvarmen ikke kunne konkurrere i de tætbebyggede områder," siger Lars Aagaard.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024