Anden gang er lykkens gang for energiunionskommissær

KOMMISSÆRHØRINGER: Slovakiske Maros Sefcovic, der træder i stedet for vraget slovensk kandidat til at blive EU’s første kommissær for energiunion, leverer overbevisende forestilling ved høring i Parlamentet.

Slovakiske Maros Sefcovic tegner og fortæller om den energiunion, han står til at blive EU-kommissær for.
Slovakiske Maros Sefcovic tegner og fortæller om den energiunion, han står til at blive EU-kommissær for.Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Albrechtsen
Fakta
Sådan foregår høringerne 
Kandidaterne til at blive EU’s næste kommissærhold skal igennem en EU-eksamen hos EU-Parlamentet. Høringerne varer tre timer og består af 45 spørgsmål fra de folkevalgte. Efter høringerne skal de relevante udvalg komme med en skriftlig vurdering af kommissæren, som tilgår den såkaldte formandskonference, der består af lederne af de politiske grupper. Hvis det er nødvendigt, kan kommissærer kaldes tilbage til yderligere udspørgning, eller der kan foretages udskiftninger, hvis det tegner til, at enkelte kommissærer er så tilstrækkeligt i fedtefadet, at det sætter godkendelsen af den samlede Kommission over styr. Det er dog ikke muligt for Parlamentet direkte at kræve enkelte kommissærer fjernet, så det er op til kommende kommissionsformand Jean-Claude Juncker, om han vil foretage udskiftninger. Parlamentet stemmer samlet om hele Kommissionen. Afstemningen sker onsdag d. 22. oktober. Efter planen skal en ny Kommission indtræde 1. november.

STRASBOURG: ”Sefcovic er en dreven politiker. Støder hverken rød eller blå stue uden at blive alt for konkret”.

Med de ord opsummerede Danmarks konservative medlem af EU-Parlamentets industriudvalg, Bendt Bendtsen (K), den forestilling, som EU’s kommende kommissær for energiunion leverede ved sin tre timer lange høring foran de folkevalgte mandag aften.

Her klarede slovakiske Maros Sefcovic sig rutineret gennem spørgsmål om alt fra statsstøtte til atomkraftværker til biobrændstoffers miljøeffekter uden at sætte en fod forkert og står dermed til at få grønt lys fra industri- og miljøudvalgene i Parlamentet, når de mødes tirsdag morgen.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024