Branchen efterlyser energikommission

INTERVIEW: Danmark har brug for en ny langsigtet strategi for energipolitikken efter 2020, mener adm. direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard. Derfor foreslår han, at regeringen nedsætter en energikommission.
Det er tid til at forberede nye energimålsætninger for perioden efter 2020, mener adm. direktør for Dansk Energi, Lars Aagaard.
Det er tid til at forberede nye energimålsætninger for perioden efter 2020, mener adm. direktør for Dansk Energi, Lars Aagaard.Foto: Dansk Energi
Michael Hjøllund

I stedet for en debat om målsætninger, der kører på rent slagordniveau, så bør man tage sig tid til at få et analytisk input om, hvad målene skal være efter 2020.

Lars Aagaard
Adm. direktør i Dansk Energi
Danmarks energipolitiske ambitioner frem mod 2020 er sikret, og det er tid til at tage de langsigtede briller på for at lægge en plan for fremtidens energisystem. Det er budskabet fra energiselskabernes interesseorganisation, Dansk Energi.

"Forligskredsen og Martin Lidegaard skylder sig selv at få analyseret de udfordringer, som vi står over for efter 2020. For at få et grundlag, der er gennemarbejdet, fagligt, og politisk neutralt, opfordrer vi til, at man nedsætter en kommission til det formål," siger adm. direktør Lars Aagaard.

Han mener, at en ny energikommission nedsættes snarest, så dens analyser vil være klar til brug inden for en periode på to år.

Mere fokus på anvendelse
En af Danmarks centrale udfordringer er, ifølge Lars Aagaard, at den vedvarende energi skal anvendes bedre.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024