Dansk smart grid-indsats kortlagt

ELSYSTEM: En ny rapport kortlægger den danske smart grid-indsats og skal hjælpe el-sektoren med overgangen til det intelligente energisystem.
For første gang er den danske smart grid-indsats blevet undersøgt og beskrevet. En ny rapport dokumenterer nuværende og kommende smart grid-projekter og sætter fokus på overlap og huller i indsatsen. Formålet er at hjælpe el-sektoren i omstillingen til det intelligente energisystem.

Smart grid er et intelligent elsystem, der integrerer alle brugere af systemet for derigennem at kunne levere en bæredygtig, stabil og økonomisk elforsyning. Smart grid kan nedbringe brugen af fossile brændstoffer og være med til at integrere forbruget af vedvarende energi.

108 projekter kortlagt
Bag rapporten står Dansk Energi og Energinet.dk samt en række aktører, der i fællesskab har kortlagt 108 eksisterende og kommende projekter inden for forskning, udvikling og demonstration. Samtidig kommer rapporten med forslag til, hvor projekter skal igangsættes for at sikre en glidende overgang til fremtidens elsystem.

"Rapporten er et vigtigt værktøj, der sætter nuværende og kommende forsknings-, udviklings- og demonstrationsprojekter i Danmark på dagsordenen. Politisk fokus på forskning og udvikling er vigtigt ikke mindst set i betragtning af, at vi med denne rapport kan formulere og koordinere den omvæltning til Smart Grid, som hele energisektoren står over for i de kommende år," siger Jørgen S. Christensen, afdelingschef for Dansk Energis forskning og udviklingsafdeling i en pressemeddelelse.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024