Klimarådet til regeringen: Hæv ambitionerne for grøn energi

ANBEFALINGER: En ny energiaftale bør hæve regeringens nuværende ambition for vedvarende energi i 2030, anbefaler Klimarådet. Det kan ske næsten uden ekstraomkostninger, har rådet beregnet. Energiministeren ser gerne en ambitionsmekanisme i ny energiaftale.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg
Morten Øyen

Jeg er parat til at diskutere, om det ikke vil være fornuftigt at indsætte en ambitionsmekanisme i en ny energiaftale. Som vi kender det fra den store Paris-klimaaftale.

Lars Chr. Lilleholt (V)
Energi-, forsynings- og klimaminister

Når politikerne i det nye år skal forhandle en ny energiaftale på plads, er der gode grunde til at skrue op for de grønne ambitioner.

Fakta
Om Klimarådet
Klimarådet er nedsat i medfør af Klimaloven, der blev vedtaget af Folketinget i 2014 og har til formål at etablere en overordnet strategisk ramme for Danmarks klimapolitik med henblik på at overgå til et lavemissionssamfund i 2050. Klimarådet har siden 2015 givet anbefalinger til regeringen i form af årlige hovedrapporter suppleret med enkeltstående analyser af udvalgte klimapolitiske problemstillinger. 

Kilde: Klimarådet

Det viser Klimarådets seneste rapport, der blev præsenteret tirsdag formiddag i Den Sorte Diamant i København, og er rådets anbefalinger til den kommende energiaftale.

Aftalen skal gælde frem til 2030 – og netop det år er derfor pejlemærket for de grønne ambitioner.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024