Konservative omfavner rød klima-alliance

GRØNNE MÅL: Konservative vil gerne med i en fælles erklæring med de røde partier, som skal tvinge regeringen til at fastholde klimamålene. Men så snart partierne bliver konkrete, vil man se, deres forslag koster arbejdspladser, lyder advarslen fra Venstre. Erhvervsliv roser regeringens linje.

Et "grønt" flertal uden om regeringen vil presse energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) til at fastholde den gamle regerings klimaambitioner.
Et "grønt" flertal uden om regeringen vil presse energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) til at fastholde den gamle regerings klimaambitioner.Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Morten Øyen

Jeg kan Ikke rigtig se noget flertal, med mindre der bliver tryllet noget op ad hatten. For den præmis med, at det ikke må koste arbejdspladser, den har man ikke set opfyldt endnu.

Thomas Danielsen (V)
Klima- og energiordfører

Konservative tager gerne imod tilbudet fra rød blok om at danne fælles front mod regeringens sænkede klimaambitioner.

Fakta
Danmarks klimamål

Med energiaftalen fra 2012 når Danmark 34 procent CO2-reduktion i 2020 i forhold til 1990-niveau. 
I februar 2014 indgik SR-regeringen sammen med Enhedslisten, SF og Konservative en aftale om en klimalov, der indeholder et klimaråd. Samme partier indgik samtidig også en aftale om, at der i 2020 skal reduceres 40 procent CO2-udledning.
Med klimaloven forpligtes regeringen til mindst hvert 5. år at fremsætte nationale klimamålsætninger med et perspektiv på 10 år. Klimarådet skal ifølge aftalen nedsættes per 1. januar 2015 og mindst en gang hvert år komme med anbefalinger til regeringen om klimaindsatsen. Ifølge aftalen skal klimarådet have et budget på 9 millioner kroner om året, oveni afsættes også tre millioner til Energistyrelsens opkvalificering på klimaområdet. Udgifterne skal dækkes gennem finansloven. 

Kilde: Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet

Det er SF, som har indkaldt partierne bag Danmarks klimamål – Socialdemokraterne, Radikale, Enhedslisten, Konservative og nu også Alternativet – for at fastholde Venstre-regeringen på målet om 40 procent CO2-reduktion i 2020. Målet er at formulere en fælles vedtagelse, som tvinger regeringen til at fastholde klimamålet.

Og det vil Konservative bakke op om.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024