Lidegaard: Drop dommedagsprofetierne

KLIMA-DEBAT: Martin Lidegaard (R) langer ud efter de kritikere, der ikke mener, han tør konfrontere vælgerne med virkelighedens klima-realiteter. Men Klimabevægelsen står fast: Det bør være slut med fløjlshandskerne.
Regeringen pakker konsekvenserne af klimaforandringerne ind i vat, mener Klimabevægelsen.
Regeringen pakker konsekvenserne af klimaforandringerne ind i vat, mener Klimabevægelsen.Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Morten Øyen

Hvis vi af hensyn til klimaet burde fordoble prisen på en flybillet, så bør politikerne være troværdige nok til at fortælle det. Og så må flyselskaberne pibe, hvis de vil det.

Thomas Meinert Larsen
Talsperson, Klimabevægelsen
Det er ikke fremmende for den politiske motivation med dommedagsprofetier om klimaet, lige meget hvor realistiske de end er.
Det skriver klima- og energiminister Martin Lidegaard i en kronik til Dagbladet Information, hvor han også kalder miljøbevægelsens hidtidige resultater for "nedslående" i forhold til problemernes størrelse.

"Mareridtet er ikke nok til at skræmme os til en anden politik eller adfærd," skriver ministeren i et svar til de kritikere, der mener, at han og regeringen ikke tør konfrontere vælgerne med klima-virkeligheden og i stedet taler dem efter munden.

Ifølge ministeren er "skræmme-vejen" nemlig ikke produktiv. I stedet skal politikerne opsætte et alternativ og en vej dertil, som er mindst lige så indbydende som det liv, vi lever i dag.

"Opgaven er at beskrive, hvad vi rent faktisk kan udrette sammen og gøre det så overbevisende, at forandringen synes logisk og uimodståelig," skriver Martin Lidegaard.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024