Lidegaard: Udskældte afgifter har miljøeffekt

AFGIFTER: En sænkning af NOx- og PSO-afgiften vil have en negativ effekt på miljøet og klimaet. Sådan lyder beskeden fra klimaminister Martin Lidegaard (R).
Foto: Pressefoto
Michael Hjøllund
Grønne afgifter er et varmt emne på Christiansborg. Tidligere har Altinget.dk kunnet berette, at Miljøminister Ida Auken (SF) er klar til at se på NOx-afgiften i forbindelse med regeringens kommende jobpakke. I oppositionen har blandt andet Venstre længe ønsket at ændre afgiften, da de mener, at skatten er en tung byrde for dansk erhvervsliv.

Men sænker man NOx-afgiften, står miljøet til at blive taber. Det fastslår klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard (R).

"En afskaffelse af NOx-afgiften vurderes at øge udledningerne (af NOx-gasser, red)," skriver ministeren i et svar til Klima- Energi- og Bygningsudvalget.

I forbindelse med finansloven 2012 blev NOx-afgiften femdoblet. I svaret oplyser ministeren, at afgiftsstigningen har bidraget til, at reduktionen af NOx-udledninger er fordoblet. Afgiften som helhed skønnes at reducere NOx-udledningen fra Danmark med 16 procent.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024