Lykke Friis åben for CO2-lagring

CO2-LAGRING: Klimaminister Lykke Friis (V) siger nu, at lagring af CO2 i undergrunden er en af de metoder, Danmark kan bruge for at blive uafhængig af fossile brændsler.
Klimaministeren vil ikke afvise, at CO2-lagring kan blive en del af strategien for at nedsætte Danmarks CO2-udslip og gøre landet uafhængigt af fossile brændsler.
Klimaministeren vil ikke afvise, at CO2-lagring kan blive en del af strategien for at nedsætte Danmarks CO2-udslip og gøre landet uafhængigt af fossile brændsler.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Jeg har det nu engang sådan, at når man nedsætter en kommission, så skal man ikke rende og fortælle dem, hvordan de skal gøre deres arbejde.

Lykke Friis (V)
Klima- og energiminister

Lagring af CO2 i undergrunden kan blive en af løsningerne til at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler og nedbringe det samlede CO2-udslip.

Det var budskabet fra klima- og energiminister Lykke Friis (V) onsdag eftermiddag, da hun var i samråd i Folketingets Energiudvalg. Ministeren vil ganske vist afvente Klimakommissionens endelige anbefalinger, før hun tager endeligt stilling til CO2-lagringen, men hun fastholder, at det er en mulighed, der er i spil:

"I princippet kan det godt blive en del af løsningen. Der er jo mange forskellige knapper, man kan dreje på. Det kommer også an på, hvordan man i sidste ende definerer det at være uafhængig af fossile brændsler, og hvornår lagringsteknologien bliver kommercielt tilgængelig," siger Lykke Friis.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024