Massive protester redder Energisparerådet

STOP: Enegisparerådet skal alligevel ikke lukkes, sådan som regeringen ellers ønsker. Massiv kritik fra aktørerne i høringssvarene har fået energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) til at trække lovforslaget.

Foto: Sophia Juliane Lydolph / Scanpix
Morten Øyen

Jeg har på den baggrund besluttet, at lovforslaget ikke skal fremsættes.

Lars Chr. Lilleholt (V)
Energi-, forsynings og klimaminister

Omfattende kritik af lukning af Energisparerådet får nu regeringen til at trække forslaget.

Fakta
Energisparerådet

Klima- og energiminister Lykke Friis (V) nedsatte i efteråret 2010 det uafhængige, rådgivende Energispareråd. Dette skete som led i den nye organisering af energispareindsatsen, som blev vedtaget af Folketinget i december 2009. Loven trådte i kraft den 1. marts 2010.

Energisparerådet skal rådgive energi-, forsynings- og klimaministeren og Energistyrelsen i forbindelse med tilrettelæggelsen og gennemførelsen af den samlede besparelsesindsats. Herunder skal rådet medvirke til en optimal koordinering af energispareindsatsen.

I henhold til kommissoriet for Energisparerådet skal rådet bestå af en formand og omkring 15-20 medlemmer. Op til 5 medlemmer vil være sagkyndige med viden om energibesparelser, markedsintroduktion, m.v. Interesseorganisationer og øvrige aktører med betydning for energispareområdet vil få mulighed for at indstille medlemmer til rådet.

Som led i at Energisparerådet skal medvirke til at styrke energispareindsatsen, kan rådet på eget initiativ komme med forslag til nye energispareinitiativer til energi-, forsynings- og klimaministeren.Energisparerådet afholder årligt 3 møder. Energistyrelsen er sekretariat for Energisparerådet.

Kilde: Energistyrelsen

Det har energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) oplyst til energiforligskredsen.

Regeringen mener ellers, at Energisparerådet – der har til formål at rådgive ministeren og Energistyrelsen om den danske energispareindsats – ikke har levet tilstrækkeligt op til formålet og derfor skal nedlægges per 1. oktober.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024