Regeringen håber stadig på skifergas-eventyr

SAMRÅD: Drømmen om et dansk skifergas-eventyr, der kan skæppe milliarder i statskassen, lever for energiminister Lars Chr. Lilleholt (V). Et eventuelt eventyr kan betale for hospitaler, skoler og veje, sagde ministeren, da han torsdag var i samråd.

Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) håber fortsat på et dansk skifergaseventyr, der indtægtmæssigt kan måle sig med nordsøolien. Det var dog næppe det, der var på dagsordenen, da han forleden var i audiens hos Paven.
Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) håber fortsat på et dansk skifergaseventyr, der indtægtmæssigt kan måle sig med nordsøolien. Det var dog næppe det, der var på dagsordenen, da han forleden var i audiens hos Paven.Foto: Scanpix
Lasse Lange

Hvis der findes et [...] eventyr i den danske undergrund, som vi kan udnytte miljømæssigt forsvarligt, så skal vi selvfølgelig gøre det.

Lars Chr. Lilleholt
Energi-, forsynings- og klimaminister

"Er skifergas en god ide," spurgte energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) retorisk, da han sammen med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) var kaldt i samråd om spørgsmålet torsdag.

Han gav selv svaret.

“Hvis ellers skifergassen kan udvindes miljømæssigt forsvarligt, ja, så er skifergas en god ide,” sagde Lars Chr. Lilleholt og henviste til forhåbninger om, at dansk skifergas på samme måde som nordsøolien kan komme til at bidrage med milliarder og atter milliarder til den danske statskasse.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024