Regeringen til EU-Kommissionen: Målret fordelingen af CO2-kvoter

CO2-KVOTER: Hvis EU's system med CO2-kvoter skal fungere ordentligt, skal antallet af gratis kvoter reduceres. Og så skal de gratis kvoter i højere grad målrettes den energitunge industrisektor. Det er nogle af forslagene fra regeringen i et høringssvar til Kommissionen.

Den danske regering har givet sit besyv med i forbindelse med en gennemgang af EU's regler for CO2-kvoter
Den danske regering har givet sit besyv med i forbindelse med en gennemgang af EU's regler for CO2-kvoterFoto: Colourbox
Kasper Kaasgaard

EU's regler om CO2-kvoter skal ses efter i sømmene. Da EU som de første introducerede kvoter for udledning af CO2, skabte det frygt for, at virksomheder ville rykke produktionen til områder, hvor de ikke er bundet på udslippet. Fænomenet kaldes CO2-lækage. Der findes bestemmelser til at bekæmpe det under EU's kvotehandelssystem, og de skal nu forbedres.

Den danske regering har indsendt et høringssvar til Kommissionen, hvor den 'identificerer en række uhensigtsmæssigheder'.

Ifølge regeringen, bliver der uddelt for mange gratis kvoter. Det på trods af, at de gratis kvoter udpeges som en af forklaringerne på, at man endnu ikke ser CO2-lækage.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024