Smart grid road-map er godkendt

SMART-EL: Regeringens plan for udbredelsen af smart grid i Danmark er blevet endeligt godkendt og er dermed klar til præsentation. Strategien bliver forelagt energiforligskredsen umiddelbart efter nytår.
Foto: Dansk Energi
Morten Øyen
Fakta

Hvad er smart grid?
Smart grid er et moderniseret, intelligent elnet, der leverer elektricitet fra leverandør til forbruger ved hjælp af digital teknologi. Det kan for eksempel være intelligent teknologi, der sørger for, at overskudsvindenergi benyttes til at lade elbilen i hjemmet i løbet af natten, hvor energiforbruget jo er minimalt.

Hvorfor smart grid?
Formålene med smart grid er at spare energi, reducere el-udgifterne og øge pålideligheden af energitilførslen. Samtidig kan et smart grid være med til at reducere brugen af fossile brændstoffer og øge vedvarende energi samt sikre energiuafhængighed. 


Kilde: fivu.dk
Regeringens strategi for smart grid vil snart blive præsenteret. Det fortæller klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

"Jeg har godkendt vores smart grid road map, så jeg forventer, at den kommer umiddelbart efter nytår," siger han Altinget.dk.

Smart grid-strategien er en opfølgning på forårets energiforlig og vil give et indtryk af, hvad regeringen har tænkt sig i forhold til, hvordan og hvor meget smart grid skal være foldet ud i Danmark i 2020.

"Strategien vil indeholde en række holdepunkter frem mod 2020. Nogle vil være meget præcist formulerede, og så vil der være nogle, der først bliver formuleret senere, da de vil afhænge af, hvordan de første etaper bliver," fortæller Martin Lidegaard og fortsætter:

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024