Storbritannien sætter bindende CO2-mål

AMBITIONER: Storbritanniens liberale energiminister, Chris Huhne, fremlagde i går en juridisk bindende plan for en reduktion af landets CO2-udslip frem mod 2027. Landets grønne aktører er positivt overraskede.

Med en nyligt fremlagt grøn plan er den britiske regering blevet enig om at følge de anbefalinger, som den uafhængige Komite for Klimaforendring har fremlagt. Det skriver Information.

50 procent i 2025
Planen har som formål at nedbringe udslippet af CO2 gradvist, så man kan nå det endelige mål om en reduktion på 80 procent i 2050  - i forhold til niveauet i 1990. Og ifølge energiminister Chris Huhne forpligter Storbritannien sig til en reduktion på 50 procent i 2025.

I løbet af de senere år har der været stor usikkerhed om, hvorvidt man i Storbritannien ville begynde at satse på vedvarende energi. En usikkerhed, der har medført, at landet har mistet sin plads som det tredjemest attraktive land, når det handler om grønne energiinvesteringer. I dag er landet på en 13. plads.

"Med dette kulstofregnskab vil Storbritannien i 2027 være et anderledes sted, forandret til det bedre med varmere hjem forsynet med grøn energi, mange flere biler drevet af elektricitet og langt mindre afhængighed af fossile brændstoffer til at drive vores økonomi," sagde Chris Huhne til Information.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024