Venstre støtter energikommission

OMSTILLING: Venstre bifalder Dansk Energis forslag om en energikommission, der skal give bud på fremtidens energipolitik. Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) er tøvende over for ideen.
Venstres klima- og energiordfører, Lars Christian Lilleholt, mener, at der er brug for en "ny grøn realisme" i Danmarks energipolitik.
Venstres klima- og energiordfører, Lars Christian Lilleholt, mener, at der er brug for en "ny grøn realisme" i Danmarks energipolitik. Foto: www.ft.dk
Michael Hjøllund

Det skal ikke kun handle om, at Danmark er i front, men også om, at vi får skabt nogle løsninger, som vi er i stand til at betale for.

Lars Chr. Lilleholt (V)
Energi- og klimaordfører

Venstre støtter, at der bliver nedsat en energikommission, der skal give bud på Danmarks fremtidige energipolitik.

Udmeldingen kommer, efter at oppositionspartiet har blæst til kamp for en grøn omstilling, der i højere grad er drevet af markedskræfter, efter 2020.

"Vi skal have defineret, hvordan vi får skabt et marked for vedvarende energi. Hvordan vi kan finde en anden vej end det nuværende støttesystem. De ting kunne sagtens indgå i sådan en kommissions arbejde," siger Lars Chr. Lilleholt, energiordfører for Venstre.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024