Venstrefløjen presser på for flere varmepumper

VARMEPUMPER: Varmepumper bliver afgørende for at opfylde Danmarks CO2-forpligtelser, skriver ny rapport. Regeringen har sovet i timen, mener venstrefløjen.
Kim Mortensen og Socialdemokraterne ønsker sammen med SF og De Radikale mere turbo på varmepumper i de danske huse.
Kim Mortensen og Socialdemokraterne ønsker sammen med SF og De Radikale mere turbo på varmepumper i de danske huse. Foto: www.ft.dk
Niels Th. Dahl

Vi mener, man bør lave en samlet pakke, der både handler om energirenoveringer i boliger, mere vedvarende energi og tilskud til varmepumper.

Kim Mortensen (S)
Medlem af Energiudvalget

Regeringen taler for meget og gør for lidt, når det handler om at nedsætte CO2-udslippet fra opvarmningen af de danske boliger.

Det mener både SF, Socialdemokraterne og De Radikale, der beskylder regeringen for at nøle med at få sat gang i opsætningen af varmepumper, der er et mere klimavenligt alternativ til olie- eller gasfyr.

"Regeringen har en masse grøn retorik, men der er for lidt grøn handling. Hvis ikke der snart kommer til at ske det teknologispring, vi har brug for på f.eks. varmepumperne, så kan vi godt skyde en hvid pind efter CO2-målene, og så vil det jo blive svært at sige, at Danmark er den bedste vært til klimatopmødet," siger den radikale klimaordfører Margrethe Vestager.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Klima

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024