Udvalget
spørger
Morten Dahlin

Vil ministeren redegøre for igangsættelse af en supplerende målrettet screening af en potentiel udvidelse af det eksisterende Østerild Testcenter?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Udvalget for Landdistrikter og Øer, Spørgsmål 192

Af lovforslag nr. L 87 (folketingsåret 2023-24) (fremsat den 29. november 2023) fremgår det på s. 42: "Ved den samtidige udvidelse af det nationale testcenter ved Østerild i 2018 fra syv til ni pladser blev det vurderet, at der kun var kapacitet til udvidelse med to møller i Østerild, hvis hensynet til at undgå væsentlig støjpåvirkning og nedlæggelse af et større antal beboelsesejendomme skulle varetages jf. ovenfor. Der blev sat en restriktion på standplads 1 og 9, hvor der kun kan testes møller på 250 meter mod 330 meter på de øvrige syv pladser. Denne kapacitet er dermed udnyttet som led i den samlede udbygning af testkapaciteten i 2018." og af Energistyrelsens rapport ”Analyse af rammevilkår for forsøgsmøller” af 6. oktober 2021 fremgår på s. 15 "Både DTU og Bolig og Planstyrelsen vurderer dog, at det ikke anses for realistisk at udvide de to nuværende nationale testcentre i geografisk udstrækning ud over det, som blev gennemført med de seneste udvidelser i 2018. For begge centres vedkommende skyldes det især hensynet til omkringliggende beboelse, der vil skulle nedlægges som følge af en yderligere udvidelse.

Derudover er områderne afgrænset under hensyn til naturbeskyttelse og anden miljøbeskyttelse, bl.a. for Østerilds vedkommende mod syd ved Vejlerne, og for Høvsøre mod syd ind i et Natura 2000-område." Vil ministeren redegøre for, hvad der har ændret sig fra ovenstående vurderinger til, at aftalekredsen bag den politiske aftale om gode rammevilkår for test af vindmøller den 13. december 2023 besluttede, at igangsætte en supplerende målrettet screening af en potentiel udvidelse af det eksisterende Østerild Testcenter, og at aftalekredsen den 1. februar 2024 besluttede, at der skal igangsættes en miljø- og habitatkonsekvensvurdering af en potentiel tilpasning og udvidelse af det eksisterende Østerild Testcenter?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024