Om  
Søren Gade

Søren Gades afløser i Aalborg fundet

Bestyrelsen i Venstres kreds i Aalborg Vest har fundet Søren Gades afløser. Ole Friis er udpeget som folketingskandidat.

Redaktionen

Ole Friis (V) er af bestyrelsen i Venstre Aalborgs Kreds Vest udpeget som folketingskandidat, og han vil sandsynligvis blive officielt udpeget i december. Det skriver TV 2 Nord.

Han er afløser for Søren Gade (V), der ved sidste valg trak 29.000 stemmer hjem. Søren Gade forlader Folketinget og stiller op til europa-parlamentsvalget. 

70-årige Ole Friis er næstformand i kommuneforeningens bestyrelse i Aalborg og stillede op til byrådet i Aalborg Kommune ved kommunalvalget i 2017. Han blev ikke valgt ind.

Om at overtage Søren Gades plads siger han til TV 2 Nord:

"Det bliver rigtig svært at overtage efter Søren Gade, men jeg tager kampen op og klør på med de evner, jeg nu har. Vi skal helst bevare de fire mandater, vi har i Nordjylland, og der vil jeg gerne være en del af holdet, der kæmper for det, og så må vi se," siger Ole Friis. 

Ole Friis er indstillet af bestyrelsen som kredsens folketingskandidat, men han bliver først officielt valgt ved kredsforeningens opstillingsmøde 13. december. Han er indtil videre den eneste opstillede. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Gade

MF (V), formand for Folketinget, formand for Esbjerg Havn
IAA-diplomuddannelse (Den danske Reklameskole 1999), cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990), VUT-I for reserveofficerer (1989)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024