Aftale: Kommunerne taber armlægning

ØKONOMIAFTALE: Kommunerne har lavet en aftale med regeringen, der giver dem snævrere rammer end hidtil. Det kan man godt kalde et nederlag, erkender KL-formand. “Men det var det, der kunne lade sig gøre.”
Foto: Rødovre Kommune
Lasse Lange

Der skal to til at lave en aftale, og det er regeringen, der sætter rammerne.

Erik Nielsen (S)
Formand for Kommunernes Landsforening
Kommunerne kommer på en svær opgave, når de skal lægge budgetter for 2013. For det er en stram aftale, KL og regeringen har lavet om næste års kommunale økonomi.

Aftalen ligger godt nok 800 mio. kr. over budgetterne for 2012. Men kommunerne lægger i disse år budgetter et stykke under økonomiaftalernes rammer af frygt for sanktioner, hvis de overtræder dem.

"Det bliver en stramning i det, kommunerne har til rådighed," siger KL-formand Erik Nielsen (S) til Altinget | Kommunal.

"Man kan godt kalde det et nederlag"
KL har argumenteret for, at økonomiaftalen burde tage udgangspunkt i aftalen for 2012, hvilket ville være i tråd med praksis fra tidligere år. Men regeringen og finansminister Bjarne Corydon (S) har insisteret på at tage udgangspunkt i 2012-budgetterne. Regeringen vandt armlægningen, og 2013-aftalen tager udgangspunkt i 2012-budgetterne, der ligger 2,5 mia. under 2012-aftalen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024