Banke får uventet opbakning af V

KORT NYT: Venstres bestyrelse i Fredericia Kommune støtter den kontroversielle borgmester Thomas Banke. Tidligere har bestyrelsen bakket op om byrådsgruppens ønske om at afskedige borgmesteren.
Pernille Diana Castle Møller

”Bestyrelsen opfordrer Thomas Banke til at fortsætte som borgmester.” 

Det skriver Venstres bestyrelse i Fredericia Kommune i en meddelelse på Facebook efter et møde søndag.

Opbakningen kommer uventet, da bestyrelsen tidligere har været enig i byrådsgruppens beslutning og opfordringen til borgmesteren om at trække sig på baggrund af en række beskyldninger om misbrug og private indkøb på kommunens regning.

Bestyrelsen tilføjer, at partiets medlemmer også har noget at skulle have sagt i sagen. 

”Det er samtidig besluttet, at man for god ordens skyld, forløbet taget i betragtning, vil spørge Venstres medlemmer på generalforsamlingen, hvorvidt de ønsker et nyt opstillingsmøde om borgmesterkandidat,” skriver de. 

Venstres formand i Fredericia, Jakob Ladingkær, påpeger, at Thomas Banke på et tidspunkt skal redegøre for nogle af beskyldningerne, men at det ikke er ensbetydende med, at bestyrelsen opfordrer ham til at trække sig.

”Der er et forløb i gang om den konkrete sag, men i sin helhed vurderer vi ikke, at der er nogen begrundelse for at opfordre Thomas Banke til at trække sig som borgmester,” siger han til kl.dk.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024