Borgerne er klar til at prioritere

NY VIDEN: AKF-analyse giver kommunalpolitikerne en hjælpende hånd til at finde ud af, hvor der kan skrues ned og op for velfærden. Borgerne er i hvert fald med på, at der skal prioriteres benhårdt.

Folk var gode til at lave prioriteringer, og at der ikke var en uendelig efterspørgsel på velfærd. Hvis folk oplever, at de får en god service, er de væsentlig mindre tilbøjelig til at ville kræve mere

Jacob Ladenburg
Seniorforsker, Anvendt Kommunalforskning

Borgerne er helt med på, at der skal foretages svære prioriteringer, når kommunerne i disse år foretager den heftigste hestekur siden fattigfirserne.

Det viser en ny analyse fra Anvendt Kommunalforskning, som har spurgt en gruppe af forældre til vuggestuebørn, hvordan de selv ville prioritere en række ydelser.

Analysen viser, at forældrenes højeste prioritet er at undgå flere børn per voksen. Det er markant vigtigere end at få nye ydelser som bedre åbningstider eller en madordning.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024