Julesamtale med Pernille Schnoor

JULESAMTALE: Altinget bringer hver dag frem mod juleaften et interview med en folketingspolitiker. Det andet interview er med nyvalgte Pernille Schnoor (S), der ikke spiser risalamande juleaften, og hun peger på en minister i V-regeringen som den modstander, hun har mest respekt for. 

Det både mærkeligste og bedste, som er sket for socialdemokraten Pernille Schnoor i 2015, er, at hun blev valgt til Folketinget. 
Det både mærkeligste og bedste, som er sket for socialdemokraten Pernille Schnoor i 2015, er, at hun blev valgt til Folketinget. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Cecilie Gormsen

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg har altid haft svært med at se igennem fingre med børn, der har det dårligt. På et tidspunkt tænkte jeg, at jeg ikke kunne blive ved med bare at se til uden selv at være med til at ændre på det. Og så var jeg træt af den egofest, som havde været der rigtig længe, hvor man kun kunne tale om friværdi, og hvad man skulle bruge sine penge på.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Dokumentation

Pernille Schnoor er født 20. januar 1967 i Århus.

Hun blev valgt til Folketinget i 2015 i Nordsjællands Storkreds. Det var første gang, hun stillede op til Folketinget. 

Pernille Schnoor er uddannet cand.comm. fra RUC og ph.d. fra Copenhagen Business School. Indtil hun blev valgt ind i Folketinget i juni, var hun gymnasielærer og uddannelseskonsulent. Hun har desuden været medlem af kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune fra 2010 til 2015, hvor hun også var formand for børne- og skoleudvalget.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024