KL-formand: Pas på med at gøre budgetter afhængige af særligt tilskud

ØKONOMIAFTALE: KL’s formand Jacob Bundsgaard opfordrer kommuner til ikke at regne det såkaldte finansieringstilskud ind i budgetterne efter 2019. Tilskuddet får et udløb, advarer han.

Kommuner løber en risiko, hvis de fortsætter med at indregne det såkaldte likviditetstilskud i budgetterne i årene efter 2019, advarer KL's formand, Jacob Bundsgaard.
Kommuner løber en risiko, hvis de fortsætter med at indregne det såkaldte likviditetstilskud i budgetterne i årene efter 2019, advarer KL's formand, Jacob Bundsgaard.Foto: Nils Meilvang/ Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Efter endnu en gang at have fået forhandlet et finansieringstilskud på 3,5 milliarder kroner hjem i økonomiaftalen for 2019 advarer KL’s formand nu landets kommuner mod at regne med pengene i de efterfølgende.

”Efter de drøftelser, vi har haft, må jeg sige, at de kommuner, som i dag indregner et finansieringstilskud i deres fremadrettede økonomi, de løber en risiko,” siger Jacob Bundsgaard.

Ordene faldt, da KL og regeringen torsdag sidste uge landede en aftale om næste års kommuneøkonomi.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024