KL ser gode takter i nyt integrationsudspil

INTEGRATIONSPLAN: Det er helt rigtigt, at regeringen i sit nye integrationsudspil fokuserer på, at flygtninge og indvandrere skal i job, mener KL, der dog ser for meget bureaukrati i udspillet. 

KL mener, at regeringen er på rette kurs med sit nye integrationsudspil.
KL mener, at regeringen er på rette kurs med sit nye integrationsudspil.Foto: Pressefoto KL
Cecilie Gormsen

30.000 flere indvandrere og flygtninge skal i job. Det er målet i regeringens netop offentliggjorte integrationsudspil, og hos Kommunernes Landsforening (KL) er man positive over for det øgede fokus på at få flygtninge og indvandrere ud på arbejdsmarkedet.

”I regeringens integrationsudspil er der et stærkt fokus på den virksomhedsrettede indsats. Det bakker KL helt op om, og det ligger også i forlængelse af den fælles forståelse mellem regeringen og KL fra januar og Carsten Koch-udvalgets anbefalinger,” siger formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, Jacob Bundsgaard (S), der også er borgmester i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse. 

”Det er helt rigtigt set, at det er vigtigt at komme hurtigt i gang med en grundig kompetenceafklaring og visitation, så indsatsen kan målrettes i forhold til job, uddannelse eller eventuelt mere omfattende indsatser for de, der har brug for det,” tilføjer han.

Bureaukratiske benspænd
Selv om Jacob Bundsgaard glæder sig over store dele af regeringens udspil, bekymrer det ham dog, at der er en række bureaukratiske elementer, som vil spænde ben for en effektiv indsats.

”Fx lægges der op til, at kommunerne stadig skal udarbejde flere delvis overlappende planer – nu har de bare fået nye navne. Det er ærgerligt, at regeringen først udstikker den rette kurs, og så pakker båden med overflødig last,” siger Jacob Bundsgaard.

Arbejdsgiverne mangler svar
Hos Dansk Arbejdsgiverforening (DA) efterlyser man svar på, om regeringens integrationsudspil kan løse den udfordring, at kun hver fjerde flygtning efter ti år i Danmark er i job.

”Regeringen har ikke fremlagt en vurdering af, hvor meget udspillet skal øge flygtninges beskæftigelse. Det er DA's vurdering, at udspillet ikke vil gøre op med den voldsomme passivisering af flygtninge, vi ser her i landet,” siger DA's administrerende direktør, Jørn Neergaard Larsen i en pressemeddelelse. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Bundsgaard

Borgmester (S), Aarhus Kommune, næstformand, Kommunernes Landsforening (KL)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2008)

Jørn Neergaard Larsen

Formand for Metroselskabet, fhv. beskæftigelsesminister (V), fhv. adm. direktør, Dansk Arbejdsgiverforening
cand.jur. (Københavns Uni. 1975)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024