København vil have almene boliger i planloven

ALMENT BYGGERI: Københavns Kommune presser på for at få lov til at reservere områder til alment boligbyggeri i lokalplaner. Det skal blandt andet få kommunens eget selskab By & Havn til at gøre plads til alment byggeri.
Borgerrepræsentationen i København vil have mulighed for at fastsætte hvor mange almene boliger, der skal være i et område, når der bygges nye boligområder.
Borgerrepræsentationen i København vil have mulighed for at fastsætte hvor mange almene boliger, der skal være i et område, når der bygges nye boligområder.Foto: Colourbox.dk
Mads Bang
Københavns Kommune har et erklæret mål om, at alle bydele skal have 20 procent almene boliger. Målsætningen har dog i flere tilfælde været svær at leve op til, og derfor presser hovedstadskommunen nu på for, at der kommer nye værktøjer i planloven, som kan sikre almene boliger.

Københavns Kommune vil have regeringen og boligminister Carsten Hansen (S) til at undersøge muligheden for at sikre alment byggeri i nye byområder.

Kommunernes organisation, KL, har allerede for fem år siden peget på to mulige veje til at sikre mere alment boligbyggeri i specifikke områder. Den ene er gennem en frivillig ordning med grundejerne, og den anden er gennem arealreservation i lokal- og kommuneplaner.

En tredje vej kunne ifølge Københavns Kommune være at åbne for salg af grunde til almene boligselskaber under markedsprisen. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024