Kritik af ny cyber-lovgivning: Regeringen lader kommunerne i stikken

Ny EU-lovgivning med nye krav til cybersikkerhed kommer ikke til at gælde kommuner, men kommunerne bør omfattes, lyder det fra Dansk IT og kommunerne selv, selvom det betyder flere krav. Minister siger, at kommuner frivilligt kan efterleve de nye krav.

Ifølge ny lovgivning skal kommunerne ikke underlægges samme krav som resten af det offentlige, når det kommer til cybersikkerhed. Det er et problem, mener Dansk IT. 
Ifølge ny lovgivning skal kommunerne ikke underlægges samme krav som resten af det offentlige, når det kommer til cybersikkerhed. Det er et problem, mener Dansk IT. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Kommunerne får lov til at sejle deres egen sø, når regeringen skal implementere et nyt direktiv om it-sikkerhed fra EU, det såkaldte NIS2-direktiv.

Ideen bag direktivet er, at offentlige institutioner, kritisk infrastruktur og samfundskritiske virksomheder får ensartede og høje krav til deres cybersikkerhed. Men direktivet åbner for at undtage eksempelvis kommuner, og det har den danske regering valgt at gøre i sit udkast til loven.

Den beslutning har vakt undren hos blandt andet Thomas Kristmar, medlem af fagrådet for informationssikkerhed i Dansk IT.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024