Lunser til oppositionen ved udligningsforhandlinger

BAGGRUND: Regeringens tidsplan for udligningsforhandlingerne skrider, men konturerne af en aftale begynder at tegne sig. Kernen i regeringens forslag holder, men oppositionen får en række indrømmelser.
Foto: NASA
Lasse Lange
Fakta

Regeringen, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti forhandler i øjeblikket om en justering af det kommunale udligningssytem.

Det er planen, at justeringerne skal træde i kraft 1. januar 2013. 


Kilde: Altinget | Kommunal
Venstre får noget incitamentsstyring, Konservative får noget om vækst, og Dansk Folkeparti får noget om udkantsdanmark - og udlændinge.

Med indrømmelser til V, K og DF forsøger regeringen ihærdigt at sikre sig en bred aftale på udligningsområdet, hvilket vil give kommunerne klarhed om deres økonomiske rammevilkår.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har siden påske forhandlet om en tilpasning af den kommunale udligningsreform med repræsentanter for alle Folketingets partier udtagen Enhedslisten og Liberal Alliance.

Trækker ud
Egentlig skulle forhandlingerne være faldet på plads fredag i sidste uge. Men allerede torsdag stod det klart, at det kunne trække ud med at nå til enighed.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024