Minister sætter flere ord på frisættelse: Flere skræddersyede løsninger og større ligestilling mellem offentlige og private

Regeringens ambition om at frisætte ældreplejen går på tre ben; valgfrihed til borgerne, faglig frihed til medarbejdere og mere indflydelse til lokale aktører. Det gjorde ældreminister Mette Kierkgaard (M) klart i en tale hos Dansk Erhverv.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Mere plads til private aktører og større inddragelse af civilsamfundet er nogle af de elementer, som kommer til at blive omdrejningspunktet i regeringens ambitioner om at frisætte ældreplejen.

Det var i hvert fald de ting, som ældreminister Mette Kierkgaard lagde særlig vægt på, da hun i en tale til et arrangement hos Dansk Erhverv i mandags satte lidt flere ord på sine tanker om frisættelse..

Der blev ikke sat ord på konkrete nye initiativer, men hvis man lyttede godt efter, ville man kunne høre en minister med en lidt mere samlet retning for projektet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024