Moderaterne vil løse ressourceklemme med frisættelse. Men det "er jo bare én ingrediens til at sikre en fremtidskage, der smager bedre"

Frisættelse af ledere og institutioner står centralt i Moderaternes svar på manglen på medarbejdere og begrænset økonomi på velfærdsområdet. Men der skal mere til erkender, partiets indenrigsordfører og peger på gamle kendinge som arbejdstid og sygefravær.

Moderaternes indenrigs- og ældreordfører, Mike Fonseca, tager førstehåndserfaring fra et liv som sygeplejerske med ind på Christiansborg. Nu skal han være med til at løse nogle af hans tidligere kollegaers største udfordringer.<br>
Moderaternes indenrigs- og ældreordfører, Mike Fonseca, tager førstehåndserfaring fra et liv som sygeplejerske med ind på Christiansborg. Nu skal han være med til at løse nogle af hans tidligere kollegaers største udfordringer.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Moderaternes analyse er egentlig meget simpel og let at forklare.

Tidligere var der mange mennesker i den arbejdsdygtige alder til at betale for og passe på de noget færre med behov for pleje og hjælp.

Nu bevæger vi os med hastige skridt i retning af en situation, hvor det er de få, som skal betale for og passe på de mange. Og det giver nogle grundlæggende problemer for det danske velfærdssamfund.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024