Nogle taber millioner. Andre deler milliardgevinst. Se vindere og tabere på Skats ”grundskyldscirkus”

Mens nogle kommuner mister mærkbare millionbeløb på udsving i Skats skøn for grundskyldsindtægter, så står flertallet til en samlet milliardgevinst. Se hvilke kommuner, der vinder og mister indtægter.

Som ny skatteminister har Rasmus Stoklund (S) arvet en række teknisk komplicerede opgaver omkring indførelsen af nye ejendomsvurderinger. Herunder ikke mindst at finde en løsning på de milliardudsving i kommunernes indtægter, som de nye vurderinger har kastet af sig.<br>
Som ny skatteminister har Rasmus Stoklund (S) arvet en række teknisk komplicerede opgaver omkring indførelsen af nye ejendomsvurderinger. Herunder ikke mindst at finde en løsning på de milliardudsving i kommunernes indtægter, som de nye vurderinger har kastet af sig.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Arbejdet med at udvikle og indføre nye ejendomsvurderinger har trukket utallige overskrifter i medierne.

Typisk om ting, der går galt: Eksempler på urimeligt høje grundværdier. Borgere der hænger på naboernes skatteregning. Forsinkelser. Statens milliardudgifter.

Den seneste tid har det nu også handlet om konsekvenserne for den lokale velfærd, efter store spring i Skats opgørelser har trukket millionbeløb ud af et større antal kommuners økonomi.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024