Projekt skal udvikle indsats på handicapområdet

STAFET: Gribskov Kommune har igangsat et tværkommunalt projekt, som skal bidrage med nye metoder og redskaber til at udvikle den socialpædagogiske indsats og sikre vidensdeling på handicapområdet.
Foto: Colourbox

Igennem tre år har seks kommuner med ni botilbud samarbejdet om at udvikle et nyt koncept til socialpædagogikken, som sikrer, at der reflekteres over enhver handling i det pædagogiske arbejde, og hvilke konkrete redskaber der tages i brug i den pædagogiske praksis.

Lars Thomsen
Projektleder og specialkonsulent i Gribskov Kommune
Fakta

Altinget | Kommunal sætter med en såkaldt kommunalstafet fokus på alle de gode eksempler fra landets 98 kommuner, der effektiviserer eller forbedrer servicen i den kommunale sektor. 

Af Lars Thomsen
Projektleder og specialkonsulent, Gribskov Kommune

Efter at Gribskov Kommune i forbindelse med strukturreformen 2007 overtog driften af de amtslige sociale tilbud, har udvikling været et af nøgleordene i forhold til at drive tilbuddene, så de kan fremstå effektive og professionelle.

I den forbindelse har lederne på tilbuddene og resursepersoner i administrationen løbende dialog om, hvordan dette mål kan opnås, og her blev der tilbage i 2009 rette fokus mod den pædagogiske praksis i tilbuddene.

Praksis byggede i væsentligt grad på metoden "Det kan Nytte", som blev udviklet i 1980'erne i et samarbejde mellem daværende Frederiksborg og Storstrøms Amter, Socialpædagogernes Landsforbund og konsulent Poul Erik Larsen.

Et tværkommunalt samarbejde
Både strukturreformen, servicelovens indførelse i 1999 samt FN's Handicapkonvention fra 2006 har dog betydet grundlæggende - og lovfæstede - ændringer i hele opfattelsen af handicappedes position i nutidens Danmark, og derfor var det både relevant og nødvendigt at bringe den socialpædagogiske praksis i spil, og - så at sige - spørge sig selv:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024