Skeptisk forsker roser planlovsaftale

FORLIG: Aftalen om en liberalisering af planloven er mere afbalanceret, end regeringen havde lagt op til. Det mener en forsker i kommuneplanlægning, der kalder forliget ’ren socialdemokratisme’.

Torsdag indgik regeringen forlig med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative om en revision af planloven.
Torsdag indgik regeringen forlig med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative om en revision af planloven.Foto: Jens Dresling/Polfoto
Kim Rosenkilde
Lektor Jørgen Møller fra Aalborg Universitet mener, at planlovsforliget rammer en god balance mellem friere rammer og ansvarlig planlægning.
Lektor Jørgen Møller fra Aalborg Universitet mener, at planlovsforliget rammer en god balance mellem friere rammer og ansvarlig planlægning. Foto: Kristian Hegner Reinau/Aalborg Universitet

Det er jo meget lidt liberalt i forhold til det, der blev lagt op til i starten.

Jørgen Møller
Lektor ved Institut for Planlægning på Aalborg Universitet

Det har ikke skortet på advarsler fra skeptiske fagpersoner og miljø- og naturorganisationer, siden regeringen bebudede lempelser af planloven.

En af de bekymrerede stemmer er kommet fra lektor Jørgen Møller, der forsker i kommune- og lokalplanlægning ved Aalborg Universitet.

Af flere omgange er han gået i hartkorn med regeringens argument om, at planloven hæmmer udviklingen i landdistrikterne, og at en liberalisering af planloven vil føre til mere vækst.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024