Taber-Horsens får hjælpende udligningshånd

UDLIGNING: Horsens og en række andre kommuner, der står til at tabe stort på justeringen af udligningssystemet, får nu en økonomisk håndsrækning.
Horsens, der står til at miste 72 mio. kr. om året på justeringen af  det kommunale udligningssystem, får nu hjælp. Her er det byens handelsstrøg, Søndergade.
Horsens, der står til at miste 72 mio. kr. om året på justeringen af det kommunale udligningssystem, får nu hjælp. Her er det byens handelsstrøg, Søndergade.Foto: Hubertus45
Lasse Lange
Fakta

Regeringen, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti forhandler i øjeblikket om en justering af det kommunale udligningssytem.

Det er planen, at justeringerne skal træde i kraft 1. januar 2013. 


Kilde: Altinget | Kommunal
Med et tab på 72 mio. kr. om året, står Horsens umiddelbart til at blive den helt store taber i den tilpasning af udligningssystemet, som regeringen, V, K og DF for øjeblikket forhandler om.

Men Horsens Kommune får nu hjælp, erfarer Altinget | Kommunal.

Der tegner sig således en enighed blandt de forhandlende partier om at kompensere for en ændring af det såkaldte boligkriterium, der straffer byer som Horsens, der har mange ældre private udlejningslejligheder og få almene boliger.

Løsningen er endnu ikke forhandlet på plads, men det ser ud til, at et boligtilskud vil blive tildelt Horsens og andre byer med mange ældre private lejelejligheder og få almene boliger.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024