Udligningsslagsmål kan blive afgjort ved midnatsforhandlinger

UDLIGNING: Tilpasningen af det kommunale udligningssystem kan falde på plads ved en maratonforhandling fredag. Samtidig strides forhandlerne åbent i en række debatindlæg på Altinget | Kommunal.
Lasse Lange

Regeringen lægger yderligere byrder på, hvad der kan ligne tilfældige borgere i tilfældige kommuner. For der er ingen rimelighed i den model, som regeringen lægger op til. Det er blot et mere uigennemskueligt system, som ikke tager hensyn til nogle af de forhold, som påvirker borgerens vilkår.

Mike Legarth
Kommunalordfører, Konservative
Fredag mødes ordførere fra S, SF, R, K, V og DF med økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) for at forsøge at blive enige om en mikroreform af det kommunale udligningssystem.

Parterne har forhandlet i ugevis uden at komme nær en aftale, men fredag kl. 12 er der planlagt et forhandlingmøde "uden bagkant", hvor man fra ministeriets side satser på at opnå enighed. Og forhandlingerne kan strække sig til ud på de små timer, oplyser ministeriet.

Skærpet debat
Tonen mellem de forhandlende parter er de seneste dage spidset til. Konservatives Mike Legarth skriver i dag i et debatindlæg på Altinget | Kommunal, "at regeringen lægger yderligere byrder på, hvad der kan ligne tilfældige borgere i tilfældige kommuner. For der er ingen rimelighed i den model, som regeringen lægger op til. Det er blot et mere uigennemskueligt system, som ikke tager hensyn til nogle af de forhold, som påvirker borgerens vilkår."

Mens Konservative er skeptiske over for regeringens plan om at sende flere penge fra by til land, angriber Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, Vestagers udspil for at være for uambitiøst. Dansk Folkeparti vil nemlig udligne meget mere, end regeringen ligger op til.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024