”Vi er godt klar over, at vi ikke får 200 millioner, men…”

Bornholms Regionskommune har søgt en stor andel af puljen til vanskeligt stillede kommuner. Udfordringerne er større end forventningen til at få hele budgethullet lukket, men et udviklingspartnerskab kan være en vej frem, siger borgmester Jacob Trøst.

Bornholms Kommune har sparet i 20 år, og nu er smertegrænsen nået, lyder det fra borgmester Jacob Trøst (K). Han vil have 200 millioner kroner ekstra fra staten.<br>
Bornholms Kommune har sparet i 20 år, og nu er smertegrænsen nået, lyder det fra borgmester Jacob Trøst (K). Han vil have 200 millioner kroner ekstra fra staten.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

De største cifre blandt årets 37 ansøgninger om tilskud som særligt vanskelige stillede kommuner har Bornholms Regionskommune skrevet.

200 millioner kroner ekstra er der brug for, hvis kommunen skal have balance i sin økonomi i 2024.

Det er ikke småpenge ud af pulje på samlet godt 735 millioner kroner, men problemerne er også mange og store. Og mulighederne for selv at løse dem, er efterhånden meget begrænsede.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024