Elbæk: Alternativet er ikke bundet af, hvad jeg mente før

Q&A: Kunsten og kulturen skal spille en mere central rolle i den politiske verden, og der skal sikres flere frie midler til kulturen. Det mener forhenværende kulturminister Uffe Elbæk, der nu står i spidsen for Alternativet. Han har dog ingen planer om at genoplive sin omstridte Marshallplan til kulturlivet.
Foto: Susie Lund/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

Alt det, der stod i Marshallplanen, var gode ideer og intentioner, og den satte fokus på nogle af de problemstillinger, der er i kulturlivet. Men det er noget, der blev tænkt for tre-fire år siden, og Alternativet er ikke bundet af, hvad jeg mente dengang. Alternativets kulturpolitik skal formuleres fremadrettet.

Uffe Elbæk
Forhenværende kulturminister og stifter af Alternativet

Da forhenværende kulturminister Uffe Elbæk i slutningen af november brød med de Radikale og lancerede sit nye parti, Alternativet, var det blandt andet med ønsket om at give kunsten og kulturen en mere central placering på Christiansborg.

Ifølge partiets overordnede politiske linjer skal kunsten og kulturen prioriteres, når den øvrige politik skal formuleres.

"Om det er vores bud på en bæredygtig byudvikling, progressiv folkeskolepolitik eller international iværksættersatsninger, vil vi spørge os selv: Hvor er kunsten og kulturens stemme i dette udspil?," står der på partiets hjemmeside.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kultur

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024