Et skridt i den rigtige retning

Myndighedsudvalget holdt sit tredje - og næstsidste møde i går. Ifølge Landbrugsraadet er det ikke længere alene miljømæssige, men også administrative og økonomiske kriterier, der står på udvalgets dagorden. Og det betyder, at staten sandsynligvis skal føre tilsyn med flere virksomheder.
Marie Andergren

Det er en noget forceret proces at dele dansk erhvervsliv op i gruppe et og to på fire møder over halvanden måned, hvor du også har en efterårsferie. Det betyder, at grundlaget for at lave den gennemarbejde indstilling ikke er den bedste.

Morten Løber
Miljøkonsulent i Landbrugsraadet
Fakta
  • Myndighedsudvalget er blevet nedsat som en del af den politiske aftale om strukturreformen.

  • Udvalget skal afklare hvor snittet mht. godkendelse og tilsyn med særligt komplicerede virksomheder skal placeres - i staten eller kommunerne.

  • I udvalget sidder repræsentanter fra blandt andet Dansk Landbrug, Amtsrådsforeningen, KL, Københavns Kommune, DI, Landbrugsraadet, DN, Finansministeriet, Økonomi- og erhvervsministeriet, Miljøministeriet, Indenrigs-og Sundhedsministeriet.

  • Den 29. oktober holder udvalget sit sidste møde.

  • Udgangspunktet i strukturreformen har været, at staten skal føre tilsyn med de omkring 50 mest forurenende virksomheder. Resten skal kommunerne tage sig af.

  • Kilde: MiljøTinget
    Staten får efter alt at dømme flere end 50 virksomheder at skulle føre miljøtilsyn med, når strukturreformen træder i kraft 1. januar 2007.

    Det tyder alt på efter Myndighedsudvalgets tredje - og næstsidste møde - i går mellem erhvervsorganisationer, myndigheder og grønne foreninger. Konkrete resultater er der fortsat få af. Men et nyt synspunkt har fået fodfæste under gårsdagens møde. Og netop det synspunkt kan få stor indflydelse på hvor mange virksomheder, staten fremover skal føre miljøtilsyn med.

    "Det nye er, at vi nu foruden de miljøfaglige kriterier, også i højere grad arbejder med de administrative og økonomiske kriterier. Det er positivt og et skridt i den rigtige retning, for det kan betyde en forenkling for både myndigheder og virksomheder. Men samtidig er det vigtigt at understrege, at dette ikke vil betyde en forringelse af miljøet, siger Morten Løber, miljøkonsulent i Landbrugsraadet og medlem af Myndighedsudvalget, til Altinget.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024