Svaret til Miljøudvalget kunne have været klarere

Miljøstyrelsen indrømmer, at svaret til Folketingets Miljøudvalg om rensning af vand, kunne have været klarere. Institut for Miljøvurdering er glad for, at der nu er skabt klarhed om, at rensning for pesticider ikke giver tekniske problemer. Dermed har politikerne fået den nuancering, sagen fortjener.
Marie Andergren

Hvis styrelsen gerne vil have, at Miljøudvalget skal kunne tage beslutninger på så oplyst et grundlag som muligt, så havde det været relevant for det her meget store problem - som pesticider udgør - at specificere svaret i forhold til pesticider.

Rasmus Brandt Lassen
Institut for Miljøvurdering
Fakta
  • Rensning er i dag som udgangspunkt forbudt med mindre Miljøstyrelsen giver dispensation.

  • Lige nu er en arbejdsgruppe under Miljøstyrelsen i færd med en grundig gennemgang af de tekniske muligheder for at forebdre vandkvaliteten i de små vandforsyninger, bl.a. gennem rensning.


  • Kilde: Kilde: Folketinget
    Miljøstyrelsen indrømmer, at de oplysninger styrelsen har givet til Folketingets Miljøudvalg om rensning af drikkevand, burde have været klarere.

    "Vi kunne have gjort det tydeligere i svaret, at der findes en metode med UV-stråling, som løser bakterieproblemet ved rensning af vand. Og det kan vi så lære af," siger Christian Ammitsø, souschef i Miljøstyrelsens vandenhed, til Altinget.

    Reaktionen kommer, efter at Institut for Miljøvurdering i sidste uge kritiserede Miljøstyrelsen for at svare mangelfuldt på Miljøudvalgets spørgsmål om konsekvenserne af rensning af vand. Læs artiklen

    Af styrelsens svar til Folketingets Miljøudvalg den 22. september fremgik det således, at "rensning kan føre til en ændret sammensætning af vandet og øge risikoen for bakterieproblemer."

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024