Hedegaards opfordring klinger hult

DEBAT: Medlem af EU-Europaparlamentet, Dan Jørgensen (S), mener, at miljøministerens opfordring til at spare på energien er grotesk set i lyset af regeringens nedpriotering af grønne energikilder.

Hvis miljøministeren ikke en gang kan overbevise sin egen stats- og finansminister om vigtigheden af det her, tror jeg desværre også, det bliver svært at overbevise den enkelte dansker.

Dan Jørgensen
EU-parlamentariker (S)
Af Dan Jørgensen (S)
Medlem af Europa-Parlamentet

Miljøminister Connie Hedegaard (K) opfordrer nu danskerne til at spare på energien som led i en europæisk kampagne. Men det klinger hult.

Miljøministeren burde feje for egen dør først. Den danske regering sjofler indsatsen for mere vedvarende energi – specielt når man tænker på vindmøller og biobrændsler.

Regeringen har ført et ideologisk felttog mod vindkraften, der i 2004 oplevede de mindste udvidelser i 20 år. Og senest har EU-Kommissionen måtte starte en sag mod Danmark for at få regeringen til overholde aftalerne om biobrændsler.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024