Klimaaftale med tynd tråd

NYHED: Klimaminister tilfreds med Bali-aftale, der møder massiv kritik fra oppositionen.
Klimaminister Connie Hedegaard (K) er godt tilfreds med klimaaftale, på trods af at USA stregede kraftigt i slutdokumentet.
Klimaminister Connie Hedegaard (K) er godt tilfreds med klimaaftale, på trods af at USA stregede kraftigt i slutdokumentet.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk

Ingen dansker kan være tilfreds med en aftale, der ikke har ambitiøse eller konkrete mål.

Mette Gjerskov (S)
Klima- og energiordfører

Ganske som den nye klimaminister og hendes embedsfolk havde sagt inden de pakkede kufferten, så blev det nogle særdeles vanskelige klimauger på Bali.

På trods af, at alverdens klimaforkæmpere, presse og NGO'ere var mødt op, for at sætte fokus på en aftale, så kneb det med den reelle politiske vilje.

Alligevel lykkedes det de 187 lande, at blive enige om, at måske blive enige på et senere tidspunkt. Efter tidligere vicepræsident og nobelprismodtager Al Gore gav en opsang i overtiden, og lederen af FN's Klimasekretariat, Yvo de Boer, fik givet kineserne en undskyldning for at lave stormøde mens udviklingslandene forhandlede, trak amerikanerne i 21. time deres veto.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024